Сега четете
Задават ли се служебно правителство и нови избори, ако ДСБ разклати управлението

Задават ли се служебно правителство и нови избори, ако ДСБ разклати управлението

Georgi_BliznashkiХристо Иванов подаде оставка като правосъден министър не заради гласуването на промените в Конституцията, а заради скандала „Яневагейт”, смята бившият служебен премиер Георги Близнашки.

Според него оттам е тръгнало разминаването между Иванов и министър-председателя.

Христо Иванов не можеше да изведе реформата до успешен край, некомпетентен е в тази материя, с която се е захванал, изтъкна още Близнашки в предаването „Тази сутрин” по bTV. Това е една загубена година за съдебната реформа, допълни той.

В служебния кабинет Иванов ми беше натрапен, никога не бих работил с такъв човек, ако зависеше от мен, но така се случи, подчерта още Близнашки.

Главният прокурор далеч няма такова влияние върху хода на съдебната реформа, каквото Христо Иванов се опитва да представи, отбеляза бившият служебен премиер, който нарече Сотир Цацаров много интелигентен юрист.

За председателя на ВКС Лозан Панов, чиято реч наскоро взриви в социалните мрежи, Близнашки каза, че е „наплашен и пречупен човек”, който не буди доверие.

По повод скандала „Яневагейт” бившият служебен премиер определи записите между съдиите Владимира Янева и Румяна Ченалова като незаконни и дирижирани. Според него е важно кой е направил тези записи и кой е „ангажирал Ченалова с тези диалози”, в които тя предразполага своята събеседничка да споделя определени неща.

Не можете да предизвикате операция „Чисти ръце” на основата на незаконни записи, да преследваш благородни цели с незаконни средства, категоричен беше Близнашки.

Според него вицепремиерът Меглена Кунева е добър вариант за правосъден министър.

Вижте и

Бившият служебен премиер прогнозира още, че кабинетът „Борисов 2” ще оцелее.

Реформаторите имат своите вътрешни проблеми и колкото по-бързо ги решат, толкова по-добре, посочи още Близнашки.

„ДСБ сами не могат да влязат в парламента. Нека добре да си направят сметката. Неслучайно те са така раздвоени, защото имат страшно много хора във властта, след като близо 15-ина години стояха на студеното, те са твърде гладни за власт и всички онези възможности, които дава властта”, посочи Близнашки.

bTV, „Тази сутрин“

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.