Сега четете
Журналисти твърдят, че уволнението на Гарелов не било ограничаване на свободата на словото

Журналисти твърдят, че уволнението на Гарелов не било ограничаване на свободата на словото

0fbf26db9edf64806f59ba71f5ab33be Няма ограничаване на свободата на словото в казуса с уволнението на Иван Гарелов. Около това мнение се обединиха журналистите Валерия Велева, Георги Харизанов и Асен Григоров.  За журналистите приемането на държавна работа, подобна на тази на Гарелов е доброволно съгласие за ограниченията на това какво може да се казва пред медиите.

„В Министерски съвет, висш орган на изпълнителната власт, има определена екипност, йерархия и определен начин по който стават медийните участия, какъвто в случая не е на лице“, каза Георги Харизанов пред Bulgaria ON AIR, цитиран от Блиц.

„Нормално е когато си в един екип и тръгваш за медийна изява да предупредиш въпросния екип. Гарелов прекрачи едни норми, които осъзнава“, обясни журналистът Валерия Велева. По отношение на SMS-а изпратен от Борисов към Герджиков гостите единодушно казаха, че няма никакъв проблем с това. Те намират това за нормална комуникация в държавата, която „върви на всички нива“. Проблемът, според гостите, е, че Герджиков е взел решение базирано на SMS-а.

„Щеше ли Герджиков да вземе такова решение, без SMS-а?“, попита Велева. Харизанов изрази съмнения, че изобщо подобен SMS съществува. „Съмненията не са дали има комуникация между политиците в България. Подобни съмнения биха били нелепи. Въпросът е, щеше ли да бъде уволнен господин Гарелов без този SMS“, заяви той. Акцентът на разговора премина в това как ще се отразят на предстоящите избори тези скандали. Те разгледаха и скандала между Елена Йончева и Бойко Борисов.

Вижте и

„Бойко Борисов винаги е показвал честолюбие. Йончева трябваше да докаже, че от санирането се краде, а не да отправя обвинения без покритие. В предизборната кампания това нарани имиджа на партията на Борисов, следователно реакцията му е разбираема“, обясни Велева. А нейният колега журналист Георги Харизанов допълни: „Когато хвърляш някакви реплики, трябва да внимаваш как ще ги докажеш. Ако ще те нападат внимавай как се защитаваш.“

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.