Сега четете
Ето ги министрите на проф.Никола Габровски
Тъмно Светло

Ето ги министрите на проф.Никола Габровски

Правителство с трима вицепремиери предлага кандидатът за премиер проф. Николай Габровски, който в този момент връчва на президента Румен Радев папката със състава на кабинета. И трите вицепремиерски места ще са заети от жени, които са вече известни в политиката.

Малина Крумова, която бе вицепремиер в правителството на Огнян Герджиков, назначено от Румен Радев през 2017 г., ще отговаря за еврофондовете.

Бившата правосъдна министърка в периода 2007-2009 г. Миглена Тачева ще е вицепремиер по обществен ред и сигурност и ще е министър на правосъдието.

А Меглена Плугчиева, която също бе вицепремиер, се завръща като отговорник за еврофондовете и министър на околната среда и водите.

Ето и останалите членове на правителството, предложено от Габровски:

Маринела Пиринова Петрова – министър на финансите. Тя също има опит в управлението с над 20 години в МФ и три мандата като зам.-министър. Преговоряла е за допускането на България до чакалнята на еврозоната.

Благородна Христева Макева-Найденова – министър на вътрешните работи

Атанас Димитров Запрянов – министър на отбраната, бе зам.-министър на отбраната, а преди това военен от кариерата, включително зам.-шеф на генералния щаб.

Драгомир Валериев Заков – министър на външните работи, е дипломат от кариерата, бивш посланик на България в НАТО. Той заемаше поста министър на отбраната в правителството на Кирил Петков.

Мартин Иванов Дановски – министър на икономиката и индустрията

Добромир Проданов Симидчиев – министър на регионалното развитие и благоустройството, заемаше поста зам.-министър по времето на три правителства в периода 2011-2014 г.

Прошко Начев Прошков – министър на транспорта и съобщенията, е бивш общински съветник в София от ДСБ, но напусна партията на Иван Костов.

Събина Тодорова Събева – министър на труда и социалната политика, е лекар, но с голям опит в опазването правата на децата.

Благомир Николаев Здравков – министър на здравеопазването, е анестезиолог. В момента е директор на педиатричната болница в София.

Славчо Томов Томов – министър на образованието и науката, е хирург, бил е ректор на Медицински университет-Плевен.

Ириней Борисов Константинов – министър на културата, в момента е директор на Драматичен театър София.

Вижте и

Васил Георгиев Грудев – министър на земеделието, храните и горите, заемаше този пост в служебния кабинет на Георги Близнашки.

Милена Иванова Стойчева – министър на иновациите и растежа

Красимир Йорданов Симонски – министър на електронното управление

Николай Ангелов Павлов – министър на енергетиката

Мартин Георгиев Захариев – министър на туризма

Борил Пламенов Кръстев – министър на младежта и спорта

Източник 24 часа

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.