Сега четете
ДПС и „Възраждане“ ще подкрепят вота на недоверие срещу правителството

ДПС и „Възраждане“ ще подкрепят вота на недоверие срещу правителството

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС провежда консултации с останалите политически сили за внесения вот на недоверие към правителството. Към момента е ясно, че ДПС и „Възраждане“ ще подкрепят вота на недоверие, който е за провал във финансовата и икономическата политика.

„Ние първи заговорихме в този парламент за това, че правителството трябва да бъде освободено предсрочно и уволнено, така че от тази гледна точка, ако разполагахме с необходимия минимален брой подписи от 48, колкото са нужни, за да се внесе такъв вот на недоверие, отдавна щяхме да сме го внесли ние“, посочи Костадин Костадинов.

„Растящата инфлация в резултат на неразумни мерки, външнополитическата намеса във вътрешните работи на България и предателската политика спрямо Северна Македония“ са мотивите на „Възраждане“ да подкрепят вота на недоверие.

„След днешното изслушване на Теодора Генчовска на Кирил Петков трябва да му бъде повдигнато обвинение. И това е най-малкото, което може да последва“, каза Костадин Костадинов.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ изтъкна, че от движението ще подкрепят вота на недоверие, тъй като настоящият кабинет е най-лошото правителство, което България е имала през последните 30 години. Направи и уговорка, че подкрепата на вота не означава, че няма да се направят промени в бюджета.

„Ще го подкрепим с идеята, че продължаваме промяната на започналата промяна, която е необходима за страната. Ние дадохме оценката си за това правителство, че е най-лошото в историята на България през последните 30 години. От друга страна мотивите на ГЕРБ са основателни и ще дадем своя принос и аргументи в зала когато се разглежда вота. В тези кризисни времена ние трябва да бъдем загрижени за българските граждани, пенсионерите, сигурността и преодоляването на кризите в страната. Затова най-важното за нас е това правителство да си отиде, което не означава, че няма да се направят промени в държавното осигуряване и бюджета.“ – заяви той.

Вижте и

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова увери, че вотът на недоверие няма да остави пенсионерите без увеличение на пенсиите.

„Днес ще обсъдим бюджета на ДОО и НЗОК, утре НС ще гласува държавния бюджет. Имайте предвид, че е време да опровергаем някои от колегите, които така пламенно твърдят, че опозицията внася вот на недоверие само и само да остави пенсионерите без увеличение на пенсиите, младите семейства без данъчни облекчения и така нататък.При правителство в оставка не означава, че автоматично, в първия миг спира да функционира и парламента. Има време и за консултации, и за парламентарната рулетка.“ – заяви Атанасова.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.