Сега четете
Ден на траур в памет на загиналите горски служители

Ден на траур в памет на загиналите горски служители

Пожарът над санданското село Петрово продължава да бушува. Огнената стихия в Югозападна България, при която загинаха двама горски служители, вече е обхванал около 350 декара площ.

„В гасенето участват 80 служители на ЮЗДП, 30 военнослужещи и 20 пожарникари. Вчера сутринта огнената стихия бушува на двадесет декара широколистна гора. Причината за бързото разрастване на огъня е високата температура и вятърът“, каза директорът на Югозападното държавно предприятие /ЮЗДП/ инж. Дамян Дамянов.

„В следобедните часове, когато става инцидентът, двамата служители са били на горски път извън периметъра на пожара, поне на 80 метра от фронта на огъня“, посочи инж. Дамянов. Според директора на ЮЗДП високата температура променя налягането, което предизвиква много силен вятър, който обръща пожара от низов във върхов. По думите му това е станало за секунди.

„Третият горски служител, който е пострадал, е настанен в болнично лечение с 24 процента изгаряния, но към момента е в стабилно състояние и няма опасност за живота му“, допълни инж. Дамянов.

Вижте и

Загиналите при гасене на пожара край санданското село Петрово горски служители са от Петрич и от Кресна. Днес в общините Сандански, Петрич и Кресна е обявен Ден на траур в тяхна памет.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.