Сега четете
Демографски срив в ЕС, най тежко е в България

Демографски срив в ЕС, най тежко е в България

Bulgaria-demography
Броят на ражданията във Франция и Европа намалява застрашително, най-тежко е положението в България.

Това предупреждава електронното издание на френския вестник „Економи матен“, цитирано от БТА. Изданието цитира данни от националния статистически институт на Франция.

Ражданията във Франция са отбелязали спад с 2 на сто спрямо 2015 г., а самата 2015 г. е отбелязала спад от 2,7 на сто спрямо предишната година. Ако тенденцията се запази, възможно е тази година във Франция да се родят по-малко от 730 000 деца. Все още няма данни за 2016 г. за целия Европейски съюз. Данните за 2015 г. обаче са притеснителни, с 5,09 милиона раждания срещу 5,2 милиона смъртни случая, отбелязва изданието.

Най-тежък е балансът в България със 70 000 раждания срещу 110 000 починали, но дефицитът е тежък в редица страни.

В Германия новородените са били с близо 200 000 по-малко от починалите. В Италия „недостигът“ е достигнал 160 000. Гърция, Румъния, Португалия и Унгария също са „на червено“.

„Дефицитът“ на ражданията е по-тежък от бюджетния и се комбинира с него. След няколко десетилетия населението на Италия при сегашните тенденции би спаднало до 55 милиона, много от които старци. Не е ясно как те ще могат да връщат дългове, натрупани от 60 милиона души, при по-нисък дял на работоспособното население, отбелязва „Економи матен“.

Сериозно влошени показатели за демографското състояние на население на България, показаха данни на Централното Разузнавателно Управление на САЩ. Според тях в страната ни живеят едва 6 924 716 души.

Вижте и

Това става ясно от справка в секцията „The World Factbook“ на сайта на разузнавателното управление. Секцията съдържа подробна информация за историята, населението, икономиката, политическото състояние и други процеси за всички държави по света. Информацията от „The World Factbook“ се използва от редица държавни учреждения в САЩ и по света.

Информацията на ЦРУ, според която българите, живеещи в родината са под 7 млн., е с актуалност средата на 2014 г. Според нея България е на 103 място по население от общо 240 държави и общности, цитира посочените данни БГНЕС. Справките за броя жители се базират на анализи от преброяване на населението, продължителността на живота, миграционни процеси и други.

Бел. ред. Сред натрапените ни мигранти няма демографски срив, нали! Това ли е целта?
Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.