Сега четете
Демерджиев: Агресията на мигрантите води до осакатяване на граничари

Демерджиев: Агресията на мигрантите води до осакатяване на граничари

Такава агресия, която води до осакатяване на служители, до разрушаване на местата, където те трябва да изпълняват задълженията си, ще бъде посрещната с необходимите ответни мерки.

Това заяви вицепремиерът по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Коментарът му беше по повод твърдения в международни медии, чебългарски власти по границата с Турция са стреляли по бежанци.

Силовият министър беше категоричен, че твърдението не е вярно. По-рано в позиция от МВР заявиха, че няма данни да е стреляно по сирийски бежанци на границата.

„Ако до вчера ни убеждаваха, че нашата граница може да бъде премината срещу 50 евро, сега пък ни убеждават точно обратното – че девет пъти възпираме някой да премине и понякога използваме сила. Понякога можем и да използваме, но не и в този случай“, коментира министърът. По думите му става въпрос за случай от началото на октомври.

Вижте и

„Искам да обърна внимание, че нашите гранични полицаи, включително и в този случай, са подложени на изключителна агресия“, каза още Демерджиев. Той показа пред журналисти снимки на ранен служител и помещение с изпочупено стъкла. Министърът увери, че на граничните полицаи са дадени необходимите инструкции за действие. Той каза, че в конфликтна ситуация, при която е застрашен животът им, служителите няма как да стоят безучастно.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.