Сега четете
Гълъб Донев отказа да дава отчет за уволнените от кабинета „Петков“

Гълъб Донев отказа да дава отчет за уволнените от кабинета „Петков“

Служебният министър-председател Гълъб Донев косвено обвини депутатка от ГЕРБ, че не познава правилата на парламентарния контрол, и отказа да отговори на въпрос за уволненията и назначенията в държавните предприятия в периода 11 декември 2021 – 2 август 2022 г.  Това е времето, в което на власт бе правителството на Кирил Петков.

Въпросът за кадруването е зададен от Десислава Трифонова.

Народната представителка е поискала в рамките на парламентарния контрол служебният премиер Гълъб Донев да даде подробна информация – обобщени данни и разбивка по министерства и агенции – колко директори са били освободени, в колко държавни фирми е имало промени в ръководните органи, колко служители са били уволнени, съкратени или са напуснали доброволно, къде колко нови кадри са били назначени.

Вижте и

Въпросът на Трифонова е пространен, но ответът на Гълъб Донев е съвсем лаконичен. Точно в 3 изречения служебният премиер обяснява, че не е негова работа да готви и представя подобни справки за „минали периоди“  и че ако депутатката проявява интерес, може да получи информация за прекратяването на трудови и служебни отношения в администрацията на Министерския съвет. Ако държи да получи исканите данни, Трифонова ще трябва да направи нов опит, като зададе въпрос на всеки от министрите, под чиято опека има държавни предприятия.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.