Сега четете
Гълъб Донев: Коалиционен кабинет е неизбежен

Гълъб Донев: Коалиционен кабинет е неизбежен

„Вотът премина спокойно и прозрачнов съответствие с разпоредбите на закона. Съществени нарушения не бяха констатирани. Гражданите изразиха свободно своя вот и предпочитания. Резултатите показват безусловно картина, за която често призовавах да се мисли, за да не се губи ценното време от двата месеца между август и октомври. Българските избиратели, които участваха в изборите със своя глас с подкрепа, неподкрепа или с отказ от гласуване решиха коалиционна форма за създаване на редовно правителство е неизбежна“, заяви служебният премиер Гълъб Донев преди редовното заседание на Министерски съвет.

Ниската избирателна активност и високият вот в полза на „не подкрепям никого“ са повод не само за анализ, но и за преосмисляне на политическото поведение. Като не подкрепят никого или не гласуват, българските избиратели задължават българските политици да предложат своя по-добра версия“, категоричен е Донев.

„В следващите дни президентът на републиката ще свика 48-ото Народно събрание и въпреки всеобщите очаквания, ние се надяваме то да има дълъг живот, защото най-добре познаваме сериозната необходимост от ефективно работещ парламент. Във връзка с това очаквам от вас да завършим работата по подготовката на законопроектите, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост. Това е друга основна задача, с която встъпихме в длъжност като служебно правителство“, съобщи Донев. „Една част от законопроектите вече са приети, други се намират в етап на обществени консултации. Като тук е мястото да отбележа сериозната работа през последните два месеца на министър Крум Зарков и вицепремиера Атанас Пеканов, за които подготовката на законопроектите по Плана, освен професионална отговорност е и лична кауза“, похвали работата им служебният премиер Донев.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.