Сега четете
Готви ли се АБВ за предсрочни избори и възможен ли е трети президентски мандат за Георги Първанов?

Готви ли се АБВ за предсрочни избори и възможен ли е трети президентски мандат за Георги Първанов?

kalfin-700x336Росен Плевнелиев е неизбираем, виждаме го и в рейтингите. Сигурно е положил много старание в петгодишния си мандат, аз се отнасям с уважение към тази институция, но  мисля, че на България е необходим различен президент. Това каза в предаването „Тази сутрин” бившият социален министър Ивайло Калфин.

Той допълни, че на Плевнелиев му прави чест, че се е оттеглил, защото е станал предмет на спекулации, дори комични – да го издигат без да го питат, той след това да отрича с декларации.

За новия социален министър Зорница Русинова Калфин каза, че тя има дълъг опит в министерството:

„С нея работихме година и половина и мисля, че работихме много добре. Тя има нужда от известно време да огледа приоритетите. Това, което аз очаквам е да продължи голяма част от започнатото, правили сме го в екип и, разбира се, да има собствени приоритети.

Това е много тежък пост и се отнасям с много уважение към всеки, който се занимава с него. Трябва да седнеш на този стол, за да го разбереш”.

коментар на спряната обществена поръчка за луксозни автомобили, Калфин каза, че не е скандално, че е спряна поръчката. Според него това е станало заради интересите на една-две фирми, които не са попаднали в нея.

„При първата поръчка шест марки коли можеха да участват, при втората са над 10. Да се говори за скандална поръчка и за луксозни коли – това не е сериозно просто”.

Той обясни, че не става въпрос за луксозни автомобили, а за такива които не са градски, с които много се пътува и заместват стари опели, които са на по 200 хил. км., и са непрекъснато в сервизите. Абсолютно невярно е това, че са обявени, за да ги спечели един човек, допълни Калфин.

Още в първата поръчка можеха да участват пет марки автомобили, а вносителите на автомобили вече не са монопол, всеки може да продаде един автомобил. Несериозно внушение е това нещо. Доколкото разбрах една от недоволните марки автомобили е направила така, че в една друга телевизия да се направи проблем от нещо, където няма проблем. В тази поръчка, която беше спряна, вече могат да кандидатстват френски, румънски, български – всякакви производители, абсолютно всички, които са на пазара“.

В коментар на това, че сякаш не му се е тръгвало от министерския пост, Калфин обясни:

Вижте и

„Не е заради министерското кресло. Бяхме започнали доста неща, които предстоеше през следващите месеци да дадат резултат, това ме правеше и пристрастен към работата ми в Министерството на труда и социалната политика. Резултатите също бяха видими”.

bTV, „Тази сутрин“

 

 

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.