Сега четете
Говори Кандидата: Боян Стефанов- ПП КОД
Тъмно Светло

Говори Кандидата: Боян Стефанов- ПП КОД

ПП КОД: Не всяка партия различна от левите е десница. Няма нужда да крещим, че обстановката у нас е нетърпима

„Откакто социализма падна у нас се говори за десница. Проблемът, е че „дясното“ не е въпрос на гледна точка, поради това, че преди десетилетия България се управляваше от еднопартийна, тоталитарна, социалистическа диктатура, всичко което беше антикомунистическо беше припознаването като дясно. А хора, които бяха мислещи, политически либерални, които просто искаха гласност, плурализъм или бяха откровени социалдемократи, се смятаха за десни. Стария голям Съюз на демократичните сили беше пълен с такива, но минаха 30 години“.

Това каза в ефира на Luboslovie.bg – зам. председателят на ПП „Консервативната обединена десница“ (КОД) Боян Стефановкойто заема второто място в листата на партията за изборите във 2-ри МИР Бургас с бюлетина 8.

Сантимент в синьо

Често чувствата към старото политическо пространство са способни да дегизират в синьо една или друга партия, която почти винаги се настанява удобно в центъра. А любопитно проучване наскоро показа, че привържениците им са едни от най-отявлените защитници на розово-зелените прогресивни политики, смята той.

Това по никакъв начин не е дясно. Тази политическа група е развила по-скоро естетически профил, но не и политически и дясното е само на думи. А колкото до състоянието на страната, то винаги може да е по-добро. Тя винаги се учредява, за да може да фиксира проблемите, да намира решения и да направи обществената среда по-добра. Но ние по никой начин не сме радикали и не крещим, че страната е лоша или нетърпима. Лошото е, че постсоциалистическата левица, центрирана в БСП и този крещящ либерален зелен и розов сигмент, се опитва да опише ситуацията като кошмарна, а тя не е такава. И може би поради това, че критиката им е несъстоятелна, те не биват припознати като истинска алтернатива на статуквото. Не казвам, че статуквото не трябва да бъде критикувано, но то трябва да бъде критикувано чрез ясно посочване на проблемите и конкретни решения“, каза още Стефанов.

Пред „Любословие“ той коментира и решението на КОД да се яви самостоятелно на парламентарните избори.

Вижте и

Като своя лична кауза Стефанов определя защитата на принципите в консервативното. Принципи, центрирани във вярата, която не бива да бъде изоставена, защото именно тя е дала корпусът от ценности, който оформя европейската цивилизация.

Аз не вярвам че има някакъв общ морал за всички хора. Вярвам, че това са християнските ценности, които са се разпространили по целия свят. И затова вярвам, че опазването на тези ценности е изключително важно нещо. Изключително важно и за град като Бургас, който от малко градче през вековете е израснал до голям и важен център, включително и заради християнската си общност. Вярвам също, че национализмът трябва да бъде безалтернативен за нас – ние сме национална държава. Ние не сме някаква пъстра, многонационална страна. При нас има различни етноси, но всички те са част от една нация, която е българска“, заяви Стефанов.

Цялото интервю с Боян Стефанов, чуйте и гледайте във видеото и звуковия файл: 

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.