Сега четете
Говори: Иван Габеров, кандидат за народен предствител, председател на партия БОГ и Антон Лашев
Тъмно Светло

Говори: Иван Габеров, кандидат за народен предствител, председател на партия БОГ и Антон Лашев

За да настъпи промяна на икономическия ред, са нужни няколко стъпки:

Замяна на наличните пари с електронни транзакции. Това ще елиминира корупцията, сивата икономика, несправедливостите в съдебната система, междуфирмената задлъжнялост, трафикът на хора и органи, проституцията и хазарта.
Премахване на НАП и на цялата данъчна система, на общинските и държавни такси. Въвеждане на единна такса от 3% върху всички транзакции. Така ще се генерират три пъти повече пари в държавния бюджет, а в населението и фирмите остават – до 35-40% повече налични средства – веднага.
Зануляване на всички дългове на физически и юридически лица, еднократно, за сметка на по-високия бюджет, като държавата става съсобственик на анулирания дълг. Превръщане на банките в обикновени инвестиционни дружества. Премахване на лихвата, като синоним на несправедлива цена на финансовия ресурс.
Забрана за дейността на фирмите за бързи кредити, които станаха синоним на законно прикрита, безугледна и нагла кражба.
Забрана за дейността на Частните съдебни изпълнители, тъй като те оперират като отделна власт, а това е противоконституционно.
Всички концесионни договори да се преразгледат, като клаузите им станат явни. Златото на България трябва да остава тук, като се превърне в покритие на българския лев, а и на предлаганата от нас крипто валута – криптолев.
– Какъв е изходът от кризата, породена от пандемията и трупаните с години проблеми в България?

На първо място изхвърляне от властта на досегашните управници-калинки, очевидно неспособни да се справят с каквито и да било кризи. Това, което предлагаме е задължително 100% плащане, от държавата, на средствата за здравеопазване, за лечение и най-вече – за превенция на здравето. Безусловна забрана към частни болници и структури да ползват обществен ресурс. Покриване на 100% на загубите нанесени поради некадърното управление на кризата от ГЕРБ и патериците им пряко от държавния бюджет. Реални финансови инвестиции в българските фирми, насилствено фалирани днес от правителството.

– Ще успеем ли да се справим с корупцията?

– Да! Когато всички плащания станат неналични и по тази причина проследими и публично, понеже няма да има физически пари, които да способстват за тайни финансови операции.

За да се справим с корупцията е нужно и ефективно въвеждане на функциониращо електронно правителство и прекратяване на войната на администрацията с гражданите и инвеститорите.

Вижте и

– По какво се различавате от останалите политически формации?

– Единствено ние предлагаме стъпки за реално замогване на държавата и населението – чрез промяна на структурата й, като по този начин е напълно възможно и постижимо, в рамките на две години – три пъти да увеличим доходите на хората и да нарасне бюджета на държавата.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.