Сега четете
Говоренето за катастрофален срив на инвестициите е непознаване на данните
Тъмно Светло

Говоренето за катастрофален срив на инвестициите е непознаване на данните

Screenshot (1)Към септември тази година инвестициите в страната са достигнали 826 млн. евро, показват данни на БНБ. Те са цитирани от премиера Бойко Борисов, според когото „говоренето за катастрофален срив на инвестициите е по-скоро непознаване на данните“.

В профила си във Фейсбук той се позовава на информацията от Централната банка и отчита, че има надвишаване на миналогодишното ниво на инвестициите.

Министър-председателят напомня, че тази година са издадени 19 сертификата за инвестиционни проекти за 700 млн. лева, които ще разкрият 2000 работни места.

Борисов пише още, че до края на годината се очаква инвестиционните проекти да станат 29 с планирани инвестиции от 1,6 млрд. лева.

Вижте и

Написаното от премиера е по повод твърдение на президента Румен Радев от миналата седмица, в което той заяви готовност да разговаря с министър-председателя само ако той му представи визия за справяне с корупцията и такава за справяне с „катастрофалното“ според държавния глава понижаване на размера на чуждите инвестиции.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.