Сега четете
Гл. секретар на МВР Петър Тодоров: Отстранен е шефът на Второ районно управление, вчера подаде оставка и зам.-директорът на СДВР

Гл. секретар на МВР Петър Тодоров: Отстранен е шефът на Второ районно управление, вчера подаде оставка и зам.-директорът на СДВР

Отстранен е шефът на Второ районно управление, вчера подаде оставка и зам.-директорът на СДВР. Това каза главният секретар на МВР Петър Тодоров в интервю за предаването „Събуди се“ по Нова телевизия по повод случай на тормоз на жителите на няколко населени места от мъж, известен като Боксьора. „Има пропуски от страна на полицията, поради което в момента се извършва комплексна проверка на 2-ро Районно управление, за да се установи защо се е стигнало до това една банда да тормози няколко населени места в продължение на години. Това е недопустимо. При наличие на виновно поведение от страна на полицейски служители и замитане на проблема, ще се вземат необходимите дисциплинарни мерки“, посочи Тодоров.

„В момента вече се извършва комплексна проверка в дейността на 2-ро РУ към СДВР във времето назад. Отстранен е шефът на Второ районно управление. Вчера подаде оставка и зам.-директорът на СДВР. Проверките ще продължат. .Всеки, който е допуснал някакво действие или бездействие за ескалирането на този случай, ще понесе дисциплинарна отговорност“, заяви Тодоров.

По думите му действията им са насочени към установяване на евентуален полицейски чадър над лицето, което е тормозило гражданите. „При установяване на такива данни, ще бъдат взети най-строги дисциплинарни действия, включително уволнения на тези служители. Няма да има служители, които да не бъдат проврени, ако има данни за такова поведение“, заяви той.

„Има данни, че евентуално това лице е протичало като свидетел. Това ще се провери, но дори да е така, това не му дава някакви извънредни пълномощия да безчинства над хората. Това е недопустимо и всяко бездействие, което се докаже, от страна на служителите, ще бъде сурово наказано. Радвам се, че хората вече по-спокойно подават сигнали и ни съдействат. Това ще допринесе за изчистване на случая и събиране на максимално много данни и доказателства за извършените назад във времето престъпление от това лице и групата му“, допълни той.

Вижте и

„Не искам да влизам в конкретика преди да бъде извършена една задълбочена проверка както на 2-ро Районно управление, така и служители извън структурата на 2-ро Районно. Проверява се такава информация“, каза още Тодоров.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.