Сега четете
Германски съд забрани на Бьомерман да рецитира части от стихотворението срещу Ердоган

Германски съд забрани на Бьомерман да рецитира части от стихотворението срещу Ердоган

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları ToplantısıГермански съд забрани на Ян Бьомерман да рецитира части от стихотворение, което написа срещу турския президент Реджеп Ердоган, съобщава БиБиСи.

Меркел беше жестоко разкритикувана за това, че позволи на германската прокуратура да заведе дело срещу сатирика, след като той рецитира стихотворение по телевизията през март, в което се намеква, че Ердоган участва в содомия и гледа порнография с участието на деца.

Съгласно Наказателния кодекс на Германия, обидите срещу чуждестранни държавни ръководители не са разрешени, но правителството може да реши дали да позволи на прокуратурата да продължи с наказателното производство.

Съдът в Хамбург реши, че стихотворението на Бьомерман е сатира, но сексуалните препратки са неприемливи.

Обаче коментарите по адрес на отношението на президента Ердоган към свободата на словото са позволени, констатира съдът.

Адвокатът на подсъдимия заяви, че решението е в противоречие с „артистичната свобода”.

Вижте и

Вярваме, че решението на съда в конкретната му форма е грешно, като се вземе под внимание, че съдът смята, че тези части с подхода на Ердоган към свободата на изразяване са приемливи, каза Кристиан Шертц.

Бьомерман отговори с публикуване на линк в „Туитър” към песента на Beastie Boys (You Gotta) Fight for Your Right (To Party).

Ердоган, който е ключов партньор на Меркел при решаването на мигрантската криза в Европа, настоя германските власти да окажат натиск, за да бъдат повдигнати обвинения на Бьомерман. Ердоган е известен със своята чувствителност и непоносимост към критика, като турски прокурори са завели над 1 800 дела срещу хора, които според него са го обидили, откакто стана президент през 2014 г.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.