Сега четете
ГЕРБ напуснаха демонстративно по време на речта на Радев в НС (СНИМКИ/ВИДЕО)

ГЕРБ напуснаха демонстративно по време на речта на Радев в НС (СНИМКИ/ВИДЕО)

Депутатите от втората по големина парламентарна група в Народното събрание – ГЕРБ, напуснаха демонстративно пленарната зала веднага след началото на речта на президента Румен Радев след заклеването му пред законодателния орган в началото на втория му мандат.

Причината – бившите управляващи очаквали промяна в реториката на държавния глава, а отново чули думи на разделение и призиви за чегъртане.

Демокрацията е зачитане на вота на българските граждани. Ние уважаваме институциите, затова бяхме в зала при полагането на клетвата. Считаме обаче, че години наред всички думи срещу ГЕРБ, която е наричана с всякакви епитети, с опити да бъде чегъртана, влияе не на нас като парламентарна група, а на всички членове и симпатизанти на тази политическа партия. Демокрация означава да зачиташ вота на гражданите, без значение как са го упражнили„, остра бе председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Депутатът от ГЕРБ е категорична, че за да има работещи институции, следвало да има диалог между различните сили, а сблъсъкът да е единствено идеен и в Народното събрание.

Ексуправляващите преповториха и отколешната си теза, изричана неколкократно – Румен Радев бил разединител на нацията, а не обединител, както повелява Конституцията.

Очаквахме, че новият президентски мандат ще започне по друг начин. Че ще има преосмисляне с оглед на по-големия политически опит – каква е ролята на политическите партии, каква е ролята на президентската институция„, сподели измамените очаквания на парламентарната си група Атанасова.

Вижте и

Апелирам да се осмислят думите, които се изричат от най-високата трибуна в държавата. Нито една от политическите партии не е тук, за да търси сблъсък. Имаме идеи и предложения и ги отстояваме„, добави тя.

Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / Светломир Стоянов
Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / Светломир Стоянов
Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.