Сега четете
ГЕРБ и ДПС искат кабинет без ярки политически фигури

ГЕРБ и ДПС искат кабинет без ярки политически фигури

Близо час продължи срещата на ГЕРБ и техния кандидат-премиер Николай Габровски с ДПС.

„Желанието ми е да изградим екип от професионалисти без ярка политическа окраска, а с доказан професионализъм. Имена, които да мога да преведат България през тези критични месеци и да се избегне един нов цикъл от предсрочни избори. Убеден съм, че ако сега не се състави правителство, вероятността да отидем на нови избори ще е много по-висока“.

Това заяви проф. Николай Габровски по време на срещата с парламентарната група на ДПС в Народното събрание. Вчера той се срещна с парламентарните групи на ДБ, БСП и „Български възход“. Днес ПП отказаха срещата, същото направи и „Възраждане“.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ поздрави Габровски за отговорността, която е поел в критичната за страната ситуация. По думите му има много проблеми за решаване, и за да има кабинет, трябва да има яснота какво ще и как ще прави.

Той се съгласи с Габровски, че ярките партийни фигури, независимо какви експерти са, биха затруднили прехода към нормалността. „Освен нормалност трябва да търсим и формули. Затова за нас е много важна програмата, включително персоналният състав. Като говорим за липса на ярки партийни личности – всеки в своята биография по един или друг начин се е докосвал до нещо. Няма как да бъдем ортодоксални в тази философия“, заяви Мустафа Карадайъ.

Вижте и

Кандидат-премирът на ГЕРБ отново повтори, че трите приоритетни точки за един негов кабинет биха били влизането в Шенген и еврозоната, както и приемането на Плана за възстановяване и устойчивост.

 

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.