Сега четете
ГЕРБ издига бивш министър за шеф на парламента

ГЕРБ издига бивш министър за шеф на парламента

За председател на 48-ото Народно събрание парламентарната група на ГЕРБ-СДС възнамерява да предложи Росен Желязков. Това твърди дир.бг, като се позовава на източници от партийната централа. Като най-голяма политическа сила, на формацията на Бойко Борисов се пада отговорността не само за съставяне на правителство, но и ръководенето на Народното събрание.

Желязков е работил като главен секретар на Министерския съвет при първото правителство на ГЕРБ. Беше начело на бившата Държавна агенция за електронно управление и на Комитета за регулиране на съобщенията. В кабинета „Борисов 3“ стана министър на транспорта. Впоследствие беше депутат от същата формация в последните три състава на парламента.

Името му нашумя в публичното пространство, още докато ръководеше правителствената администрация. През 2013 г. избухна скандал, при който управляващата тогава ГЕРБ беше обвинена, че подготвя изборна измама, като напечата допълнителни бюлетини, над позволеното от закона количество за вота. Името на скандала идва от печатницата в Костинброд, за която се твърдеше, че печата допълнителните бюлетини. Тогава прокуратурата обвини Желязков, който обаче беше оправдан от съда. Впоследствие герберите постоянно използваха медийния скандал като пример, че политическите им противници подмолно работят срещу партията им.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.