Сега четете
Галина Захарова е новият председател на „ВКС“

Галина Захарова е новият председател на „ВКС“

На заседание на Пленума на Върховния касационен съд (ВКС), проведено на 10 февруари, съдия Галина Захарова пое ръководството на съда за следващите седем години.

Пред върховните съдии новият председател на Върховния касационен съд Галина Захарова каза:

„Уважаеми колеги, след като бях номинирана от Пленума на Върховния касационен съд за председател на съда, изготвих концепция и бях изслушана от Пленума на Върховния касационен съд и от Пленума на Висшия съдебен съвет, считам, че в достатъчна степен се изясни каква е моята визия и моето виждане за дейността на Върховния касационен съд и в частност за дейността на ръководителя на този съд.

Колеги, председателят на съда е част от общността, неговото място е сред съдиите, при определени обстоятелства – пред съдиите, но никога срещу съдиите. Днес приключва един продължителен период от време, започва нов период и затова бих искала да Ви помоля да не обръщаме поглед назад към пътя, който сме изминали, защото ни предстои нов, дълъг път, по който ще срещаме нови предизвикателства, ще преодоляваме заедно много трудности, но към миналото не трябва да се връщаме. Аз се надявам, че имаме мъдростта да си правим изводи от това, което сме преживели. Имаме смелостта да предприемаме нови неща за по-добро бъдеще – както на нас, така и в името на нашето призвание и най-вече – имаме силата да сме заедно. Колеги, благодаря Ви за доверието, което ми гласувахте!“

Вижте и

Съдия Лозан Панов пожела на новия председател успех.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.