Сега четете
В страната на монополите и произволите

В страната на монополите и произволите

maq-manolova-otkriva-priemna-za-grajdani-v-plovdiv-363231Една част от пенсионерите приемат много болезнено факта, че няма да получат великденски добавки, защото надхвърлят прага с един или два лева.

Затова заедно с Червения кръст открихме дарителска сметка, в която се набират средства за българските пенсионери. Тя е под надслов: „Великден за всеки“. Това каза омбудсманът Мая Манолова пред Нова телевизия.Тя призова да се дарят средства според възможностите, за пенсионер в беда. На въпрос как ще се разпределят средствата, Манолова уточни, че с тях ще се закупят ваучери за храна, които ще се раздават на възрастните хора. Това ще стане с помощта и на местната власт. „Не мога да обещая, че всички ще се възползват, но ще се помогне на хората в най-голяма нужда. Средства ще се събират до 25 април“, уточни Манолова.

„Идеята е да събудим доброто у българина. Водя битка на много фронтове“, призна Манолова. „Дневният ми ред се определя от дневния ред на българина. За 2016 г. основният и приоритет е насочен срещу монополите. Това е новият инструмент за рекет над гражданите – колекторските фирми. Появили са се и такива фирми, които изкупуват отдавна загубили давност дългове, създава арбитражни съдилища и хората се оказват осъдени и дадени на съдебен изпълнител. Това е абсолютно безобразие. България е страната на абсурдите. Тези институции възникват за решаване на спорове между две равнопоставени търговски дружества“.

„В тези 102 хил. дела гражданите, които са клиенти на тези арбитражни съдилища не знаят, че са съдени. Едната страна сама определя правилата, не съхранява архив, назначава си съдии. Готова съм със законодателни промени, които да прекратят произвола на арбитражните съдилища“, коментира омбудсманът.

Вижте и

Нова телевизия, „Събуди се…“/

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.