Сега четете
„Възраждане” настоява за затваряне на границите за пристигащи от рискови страни

„Възраждане” настоява за затваряне на границите за пристигащи от рискови страни

ПП „Възраждане“ призовава правителството да затвори границите на България за пристигащи от страни с повишена заболеваемост от COVID-19, съобщиха от пресцентъра на партията.

„Огромният скок на заболеваемостта в страните от Западна Европа и най-вече тези, които са постигнали 85% ваксинирано население, налага правителството да предприеме незабавни действия, за да опази живота и здравето на българските граждани и да предотврати разпространението на зараза на територията на Република България“, се посочва в съобщението.

От „Възраждане“ искат затварянето на границите на България за гражданите на страни, сред които Франция и Нидерландия. Настоява се още Министерството на здравеопазването да изготви протокол, който позволява на българите, емигрирали в тези страни или пътуващи по лични или професионални дела, да се завърнат в родината.

Вижте и

Очевидна е връзката между огромния ръст на заболеваемостта и близо 90-процентовия дял на ваксинирано население в страни като Франция и Нидерландия, смятат още от партията.“Правителството на Кирил Петков, което към момента управлява страната, е необходимо да затвори границите на България, която по настоящем е с ниски нива на ваксинация и ниски нива на заболеваемост. Както се вижда, в страната ни броят на новите случаи намалява с всеки изминал ден за разлика от страните с висока ваксинация, които са ежедневно превръщани в ковидни гета“, се посочва в съобщението.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.