Сега четете
„Всичко КОЗ“ с Боян Кутевски и Иванка Иванова: …хей, Костинброд, здравей, здравей!

„Всичко КОЗ“ с Боян Кутевски и Иванка Иванова: …хей, Костинброд, здравей, здравей!

Петиция за електронно гласуване в България и чужбина внесе днес в три институции у нас – Народното събрание, Президентството и Омбудсмана – Иванка Иванова, председател на Инициативния комитет за въвеждане на електронно гласуване, съобщи в ефира на предаването на Любословие.БГ „Всичко КОЗ“ с водещ Боян Кутевски самата тя. Това се случва в момент, в който депутатите спорят дали да се гласува машинно, с хартиени бюлетини или и с двете.

„Независимо че бях с патерица, съм се вдигнала от Барселона да внеса петицията – за да може НС, когато разглеждат Изборния кодекс, да погледнат и да видят желанието на хората“, коментира в Любословие.БГ Иванова, която живее от дълги години в Барселона и е член на Секционна избирателна комисия там от 2010 година.

По нейна информация петицията е подкрепена от 2750 души, саморъчно положили подпис с физическо присъствие, и с още 5000 подписа на българи от 38 държави. Сред масово подкрепилите документа са международните шофьори, допълни още Иванова.

„И съм сигурна, че това е най-удачният метод за гласуване на България – един път от финансова гледна точка, втори път е за голям процент участие на българите в изборите, независмо какви избори са. Няма друг метод, който да може да даде такава голяма възможност на българите, независимо къде са, от телефона, от лаптопа да си упражнят своя вот без да имат натиск. И съм сигурна, че процентът ще бъде много голям на гласуване“, коментира още Иванова.

Тя бе инициатор на още една петиция – за откриване на българско дипломатическо представителство в Барселона, която приключи с успех през 2019 година.

Още по темата – слушайте във „Всичко КОЗ“ с Боян Кутевски и Иванка Иванова: …хей, Костинброд, здравей, здравей!

Вижте и

 

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.