Сега четете
 Властта и нейните битки

 Властта и нейните битки

cvetan-cvetanov-149904Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в НС,заяви в предаването “Панорама”, че всичко, което вече е оповестено в медиите, е това, което знае и той самият, така той коментирастранната смърт на Омар Зайед в палестинското посолство в София.

На въпрос дали наистина животът на премиера е бил застрашен, Цветан Цветанов припомни, че определени заплахи към Бойко Борисов са отправяни от 2001 година още в качеството му на главен секретар, но беше категоричен, че министър-председателят не желае да се говори по тези теми. С приемането на закона за НСО вече има регламент, с който специална комисия може да обсъди постъпилата информация и да вземе съответното решение, с което да гарантира сигурността на всеки един застрашен политик или друг човек, обясни той.

“Битката срещу корупцията е нещо, за което трябва да се бориш дълги години”, каза Цветанов и допълни, че в годините на прехода се е създал дефицит на доверие от обществото към институциите. Премиерът показа ясна политическа воля. Преди седмица в парламента беше приет Законът за обществените поръчки. Вече сме в процедура за избор на КЗК, а това ще бъде една допълнителна гаранция за противодействие на всички твърдения, внушения и политически изказвания, които бяха направени в последните няколко месеца, подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ.

На въпрос дали целта на премиерските действия е Пеевски, Цветанов каза: “Не смятам, че трябва да се фиксираме върху определена личност. Трябва да имаме комплексен подход” и трябва да бъдат проверени всички сигнали и там, където е възможно, да се противодейства много силно и да се види респектът на държавата. Всеки, който е нарушил и прекрачил закона влиза в този комплексен подход, категоричен беше той.

Президентската двойка, която ще издигне партия ГЕРБ, ще бъде печелившата, увери Цветанов. “Имаме най-добре структурирана партия, ще издигнем кандидати, които ще получат по-широката обществена подкрепа, защото те са се доказали в политическия живот на страната и са изключително приемливи за много политици и политически партии и граждани на България.” Цветанов каза още, че ГЕРБ ще има своя кандидатура и ще разчита на едно обновление, “защото смятам, че можем да покажем и по-добра кандидатпрезидентска двойка”. Това ще е двойка, която ще е от един отбор и ще бъде част от отбора на ГЕРБ, ще бъде част от отбора на България, поясни той.

Вижте и

В заключение Цветан Цветанов заяви, че като председател на вътрешната комисия, той ще бъде партньор на Румяна Бъчварова. Секторът за сигурност обаче се нуждае от консолидация на всички парламентарни групи, за да постигне дългосрочен ефект.

БНТ, „Панорама“

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.