Сега четете
България след изборите и оставката на правителството

България след изборите и оставката на правителството

untitledМигрантските лагери от затворен тип, в които трябва да бъдат преместени афганистанците от центъра в Харманли, ще се превърнат в тенджери под налягане с развалени капаци. Такова опасение изрази новоизбраният вицепрезидент на България Илияна Йотова.

Според нея нелегалните мигранти трябва да бъдат върнати в родните си страни с чартърни полети. Те пък можело да бъдат платени с парите, отпуснати от Европейския съюз на България за справяне с бежанската криза.

„В центъра в Харманли български лекари не искат да влизат, няма и преводачи, защото от месеци не им се плаща. Къде отиват парите от Брюксел?”, запита Йотова.

Същевременно Илияна Йотова обяви, че според предложенията на ЕК за промяна на Дъблинското споразумение всеки мигрант щял да бъде задължен да търси убежище в първата страна в ЕС, в която влиза т.е. граничните държави, каквато е България. Освен това се предвижда дори без запитване бежанци, които сега са в Австрия, в Германия, но са регистрирани например в България, да ни бъдат връщани. България не работи във външнополитически план, за да не станат тези предложения факт, коментира все още действащият ни евродепутат.

Йотова обяви и, че споразумението за реадмисия между ЕС и Турция не работи. Не съм твърдо с Турция, но политиката на ултиматуми трябва да бъде променена, добави вицепрезидентът, без да казва как.

Вижте и

Във вътрешнополитически план тя коментира и подкрепата от страна на БСП на кандидатурата на ген. Румен Радев за държавен глава. Според нея категорично неверни са твърденията, че номинацията му е била съгласувана с властимащите в Русия.

Нова телевизия, „Здравей, България“

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.