Сега четете
БСП с новогодишен подарък за управляващите

БСП с новогодишен подарък за управляващите

ianaki_stoilov_bul_02От столетницата обмислят вот на недоверие заради реформата на Петър Москов

Реформаторският блок трябваше да бъде съуправляващ, в момента той се изявява като полууправляващ, една негова част се сдържи плътно до властта, а друга негова част се опитва, участвайки във властта, да се разграничи от нея. Но това не е станало по начин, по който да може да се каже, че една част е в опозиция, че тя вече не е от това цяло. Това каза в предаването „Тази сутрин” Янаки Стоилов от „БСП – лява България”.

Той съобщи, че БСП ще гласува против конституционните промени днес.

„Какви са целите на тази прословута съдебна реформа – те би трябвало да са рязко намаляване на диктуваните и купените съдебни актове. Това означава да не бъдат под давление на политически фактори и да не бъдат в обслужване на частни и корпоративни интереси.

Тръгвайки от случая Янева – тя беше избрана от този висш съдебен съвет. На този ВСС за много от решенията влияе ГЕРБ, специално за това решение чрез Цветанов и сега тези хора ни казват, че отново със своите действия те ще направят съдебната система различна. Този процес тръгна по инициатива на РБ и на ГЕРБ, но видяхме в процеса на обсъждането и гласуването на промените, противопоставянето между две групи, свързани с управляващите кой да използва механизмите за преразпределение на икономическа и политическа власт чрез съдебната система.

Това е битка на две групи, които не са само институционални, те са икономически, политически, дори в някаква степен тук се проявяват и вътрешни, и външни влияния, и това в момента ние наблюдаваме на финала на прословутия исторически компромис.

Вижте и

Христо Иванов подаде оставка, защото групата на ГЕРБ, на ДПС на главния прокурор надделя над този на реформаторския блок, министъра на правосъдието и част от магистратските, съдебните кръгове – това е във видимия план”.

bTV, „Тази сутрин“

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.