Сега четете
БСП и ГЕРБ в спор трябва ли да има предсрочни избори

БСП и ГЕРБ в спор трябва ли да има предсрочни избори

Screenshot (8)Явно единствено Корнелия Нинова не е осъзнала, че конфликт Борисов – Цветанов никога през годините не е имало, каза Десислава Атанасова от ГЕРБПубликувано в 09:20 ч. 05.09.2018 г. – Обновено в 09:22 ч. 05.09.2018 г.Всички са наясно, че ще има предсрочни избори, въпросът е кога, каза в предаването „Тази сутрин” по bTV Драгомир Стойнев от БСП.

Всяко управление на ГЕРБ има политическа и правителствена криза, която завършва с предсрочен вот. Сега е именно е такъв моментът, отбеляза той.

 Според него правителството не е стабилно и това показвал и фактът, че премиерът поиска оставките на трима министри, а управляващото мнозинство се колебае дали да ги гласува.Според Десислава Атанасова от ГЕРБ обаче избори скоро няма да има.„Водещи политици в страната, не само от парламентарното мнозинство, многократно заявиха, че няма нужда от нови избори и че няма алтернатива на това управление”, аргументира се тя.

„Явно единствено Корнелия Нинова не е осъзнала, че конфликт Борисов – Цветанов никога през годините не е имало”, каза Атанасова по повод изказването на лидера на БСП.Предстои разглеждането на министерските оставки на коалиционен съвет, допълни още депутатът от ГЕРБ.„В ГЕРБ, винаги когато се случи какъвто и да е инцидент на каквото е ниво, някой винаги носи своята отговорност. Отговорността е персонална, а не колективна, както я разбират в социалистическата партия”, категорична беше Атанасова.Драгомир Стойнев обаче даде пример с оставките на енергийния министър Теменужка Петкова и на социалния министър Бисер Петков, които запазиха постовете си.

Вижте и

„Тоест само замазвате пред хората, че уж поемате отговорност, а си оставате на постовете”, посочи той.Депутатите от БСП, които нямат да ходят в парламента, няма да вземат заплати и няма да ползват служебни автомобили за срещите си с хората, стана ясно от думите на Драгомир Стойнев.„Тяхната работа е да бъдат сред хората и да обяснят новия път, по който страната трябва да тръгне. Това малко е и апостолска работа”, подчерта той.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.