Сега четете
БСП иска оставката на Караянчева – превърнала тоалетната на НС в политически фактор
Тъмно Светло

БСП иска оставката на Караянчева – превърнала тоалетната на НС в политически фактор

Тоалетната на НС се превърна в политически фактор. Това обяви от трибуната социалистът Антон Кутев.

Проблем за парламента, по думите му, е, че граждани и журналисти нямат достъп до старата на парламента. В сградата на парламента няма и достъп за инвалидни колички.

Повод за гнева на червения депутат бе вчерашния случай в сградата на законодателния орган, когато майко на деца с увреждания и граждани поискаха достъп до комисии на парламента. Те не бяха допуснати и се барикадираха, но следобед бяха изведени от служителите на НСО.

Вчера се стигнало до физическо издевателство над изтерзани граждани, по думите на Кутев, който е възмутен, че не е допуснато дете с увреждане до тоалетната.

Левицата иска оставката на Цвета Караянчева сега и веднага.

Припомняме и че в новата сграда на народното събрание – Партийния дом, достъпът на журналисти е ограничен и на практика медиите могат да видят кой влиза и излиза от сградата на парламента, единствено от прозореца на тоалетната, предвидена за ползване от журналистите.

Аз съм човек, който винаги казва истината. Така Цвета Караянчева отговори на левите.

Вчерашната ситуация за мен беше категорична провокация, посочи тя. БСП си правили PR от ситуацията, а момчето, за което Антон Кутев говори, трябвало да си е вкъщи. Това дете беше под пряка заплаха от зараза от Covid, обяви шефката на Народното събрание. Мая Манолова пък се възползвала от майките на деца с увреждания, за да гради политическа кариера. Караянчева обясни, че не била тя човекът, който отговаря за пропускателния режим в парламента. Левите посрещнаха думите й с викове:“ Оставка“.

Няма да разговарям с Мая Манолова, заяви парламентарният шеф. От обяснението й стана ясно, че парламентарните комисии решавали кои да бъдат допуснати в сградата на парламента. Цвета Караянчева посочи, че заради коронавируса трябвало да де пази здравето на депутатите, медиите и хората.

Никога вратите на НС не са затворени, това е институция, която има правила и те трябва да се спазват, обясни председателят на парламента.

Няма да позволя НС да бъде участник в провокации, закани се Караянчева.

Вижте и

Тук е демократична България и нещата се случват по правила, подчерта тя. Председателят на парламента обвини социалистите, че искали да яхнат някаква революция, която не могла да се случи.

Вашето отношение е жестоко и отвратително, отговори червеният депутат Явор Божанков. ГЕРБ заблъскаха по депутатските банки.

И ДПС започва консултации за оставката на Караянчева. Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ разкритикува патосът на Караянчева. Партията започва консултации за оставката й и ще внесе такъв проект в деловодството на парламента. Госпожо председател, ако разбирате и осъзнавате какво правите с вашето бездействие и с вашето действие, вие ще си подарете оставката, обърна се към нея Карадайъ.

Снимка: БГНЕС

Източник: News24sofia.eu

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.