Сега четете
Британският премиер оцеля при вот на доверие в управляващата Консервативна партия
Тъмно Светло

Британският премиер оцеля при вот на доверие в управляващата Консервативна партия

Британският премиер Борис Джонсън оцеля днес при вот на доверие в управляващата Консервативна партия заради скандала „Партигейт“, предаде Ройтерс.

211 консерватори от Камарата на общините са подкрепили Джонсън. 148 техни колеги са гласували против премиера и лидер на партията. Резултатите бяха обявени от председателя на групата на консерваторите в долната камара на британския парламент „Комитет 1922“ Греъм Брейди.

Обявяването на голям брой депутати консерватори срещу Джонсън говори за сериозен бунт в партийните редици, отбелязва Ройтерс.

Британският премиер оцеля с подкрепата на 59 процента от членовете на Камарата на общините от управляващата формация. За сравнение, неговата предшественичка на поста Тереза Мей получи при вот на доверие през 2018 г. подкрепата на 63 процента от депутатите консерватори. Тя в крайна сметка бе принудена да подаде оставка седем месеца по-късно, припомня Ройтер

Фондовите пазари реагираха положителна на новината. Британската лира не само запази спечелените позиции за деня, но и курсът й се повиши с 0,34 процента спрямо долара (до 1,253 долара за една лира), след като стана ясно, че Борис Джонсън остава премиер.

Вижте и

 

 

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.