Сега четете
Борисов с 3 оферти: Кабинет на ГЕРБ; 10 депутати в подкрепа на Слави. Или ВНС

Борисов с 3 оферти: Кабинет на ГЕРБ; 10 депутати в подкрепа на Слави. Или ВНС

Три оферти към другите политически сили направи премиерът Бойко Борисов: Кабинет на ГЕРБ; 10 депутати в подкрепа на Слави. Или свикване на ВНС

Длъжни сме заради нашите избиратели да предложим вариант за управление. Това каза министър-председателят Бойко Борисов в началото на редовното правителствено заседание.

„Честита победа! Като гледам изказванията на нашите опоненти, всички искат да омаловажат безспорния успех, който всички вие постигнахте. За съжаление, колегите от „Патриотичния фронт“ се разединиха, иначе сега щяха със сигурност да са в парламента. Ние с чест и гордост можем да кажем, че сме си изпълнили всички ангажименти и обещания, които сме поемали през тази година“, започна изказването си Бойко Борисов.

Слави Трифонов да започва да реди кабинет

„Но, дет’ се вика, ние носихме отговорност до изборите. От тука нататъка, с над половин милион избиратели, колегата политик Слави Трифонов трябва да излезе да си поеме отговорност. Дали е първи или втори, в случая няма никакво значение“, заяви Борисов. От думите му се разбра, че той не оччаква да бъде приет вариантът за ново управление на ГЕРБ. „Ние ще предложим, те няма да го изберат и ще дойде той на ред. За това най-колегиално го моля да започнат да си правят състава на правителството…мнозинството, кой ще е председател на парламента, на комисиите, министри, зам.-министри, областни управители. Това е много тежка и сложна задача и изисква определени време. Така че, да не дезертират, да не се оплакват, че не им достигат гласове“, каза Бойко Борисов. Той дори предложи и повече – „ако толкова им е нужно за нещо съм готов да имам 10 дежурни депутати, които да ги подкрепят“. Премиерът обясни, че за него било важно „да има стабилно управление на държавата“.

Нови избори, но за ВНС

Ако толкова няма решение, новите избори не са решение, смята Борисов. Той предложи вместо това свикване на Велико народно събрание, „мажоритарни избори“, като се изрази. „Събира се това събрание, гласуваме, свикваме Велико народно събрание. Нека президента Радев да внесе неговия проект за конституция, решаваме всички проблеми. Там половината са мажоритарни гласове и почваме на чисто“, заключи лидерът на ГЕРБ

Според Борисов само след няколко месеца народа ще си направи сметката кой е по-добър, както е станало при кабинета на Орешарски.

Вижте и

„Може пък да се стегнат и да направят нещо добро, пожелавам им го“, не отрече вероятността за сбъдването на друг вариант Борисов.

 

ВИЖ ОЩЕ ЗА:
Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.