Сега четете
Борисов: ГЕРБ ще търси разговори с други политически сили

Борисов: ГЕРБ ще търси разговори с други политически сили

Борисов се вижда в опозиция с Петков. ГЕРБ ще търси разговори с други политически сили за бъдещо управление на държавата, базирани на конкретни общи принципи. Това каза Бойко Борисов при откриването на традиционната Лятна академия на ГЕРБ-Жени в курорта Албена. Лидерът на ГЕРБ отрече наличието на нова коалиция между ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ и прогнозира, че България може да влезе в цикъл на избори, предаде БНТ.

 

Бойко Борисов определи управляващата коалиция като безпринципна. Обвини правителството в кражби и корупция, но въпреки това каза, че е бил против да се иска вот на недоверие.

 

”Господин Петков каза, че нямало да преговаря с ГЕРБ, Възраждане, ДПС и още някой беше..и ИТН. Ами ти с другите две падаш. С другите две си отиваш и оставаш в същото положение, казвам го с разбиране, като ГЕРБ – най-голям си, ама малките искат да си играят с друг. Накрая може да останем с Кирил Петков опозиция, да оставим малките партии с малцинство да ни управляват”, заяви Бойко Борисов.

Той призова колегите си от другите политически партии да проявят разум.

 

„Защото Радев ще продължава да ни хвърля вината, че видите ли, всичко виновно се намира в парламента, мигар той не ги инсталира там?“, заяви Бойко Борисов.

 

Лидерът на ГЕРБ посочи като потенциален съюзник всяка партия, която работи за влизането на България в еврозоната, приемането на еврото, разширяването на Западните Балкани, пълното диверсифициране на доставките на газ, етническата толерантност, осъждането на руската агресия, членството в НАТО и спазването на Маастрихтските критерии по отношение на бюджета.

 

”Да харчим, колкото изкарваме. Това е принципът, който се уважава. Мислете и за утре”, коментира Борисов.

 

Той критикува премиера Петков, че е подвел евроатлантическите партньори.

 

”Виждате ли подлостта? Той се опитва тайно да договори нещо, което за пред публиката да излезе, че видите ли, случило се е, ама не щото той е лош, а парламентът го е решил…. Не, към днешна дата е ясно, че Петков не може да придвижи нищо, свързано със Северна Македония и Албания напред”, заяви Борисов.

 

Според лидера на ГЕРБ разширяването на Евросъюза трябва да продължи.

Вижте и

 

Сборният пункт на демонстрацията в понеделник е пред Президентството, „за да се напомни и на Радев, че той бе защитен от същите тези хора, когато преторианците на мафията го атакуваха преди две години“.

 

Във вторник чрез социалните мрежи се организира протест пред Народното събрание от 18.30 часа. Той е в защита на правителството. В сряда в парламента е насрочено гласуването на вот на недоверие към правителството на четворната коалиция, внесен от ГЕРБ през тази седмица.

 

В същото време лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов свика чрез профила си във фейсбук поддръжниците си на протест в навечерието на вота на недоверие. „Време е агонията на това правителство и този парламент да приключи. Във вторник от 17 ч. призовавам всички българи да излязат заедно с нас пред Народното събрание, за да заявим ясно, че България е на нас, българите, а не на чуждите агенти и националните предатели“, пише Костадинов.

 

Протести в подкрепа на „правителството на промяната“ се предвиждат и за 22 юни пред Народното събрание. „Страната ни е в криза. Политическа, икономическа и дори такава на идентичността. Води се битка с мафията, сраснала се с държавата ни. Скандалите във властта станаха ежедневие. И не на последно място – в Европа бушува безумна война. Не искаме нови избори! Не искаме ГЕРБ и ДПС във властта!“, написаха инициаторите във Фейсбук.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.