Сега четете
Борисов: Ако се стигне до трети мандат, ще настояваме за правителство на Габровски

Борисов: Ако се стигне до трети мандат, ще настояваме за правителство на Габровски

„В момента в София проф. Габровски сам си подбира екип, който да е максимално отдалечен от всички партии. За мен това е единственият работещ вариант да се направи правителство с кратък живот, за да се вземат неотложни решения, които са важни за хората, защото всичко е спряло“. Това каза в Силистра лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от БТА.

Борисов заяви, че Николай Габровски е натоварен с изключително тежка и патриотична задача. Но е уверен, че ще бъде подбран добър екип, който по-най бързия начин трябва да влезе за гласуване в Народното събрание.

Борисов обаче отбеляза, че това не е кабинет на ГЕРБ, а само е подкрепен от партията.

Борисов е категоричен, че няма шанс за реализиране на втория мандат за съставяне на кабинет, защото „с корупцията никой не иска да се сдружи“. Той заяви, че партията му няма да прави повече крачки назад и ако се стигне до трети мандат, от ГЕРБ ще настояват да бъде предложено това правителство, което ще избере проф. Габровски.

Вижте и

Няма да влизаме в никакви съглашателства повече, да угаждаме на когото и да било, направихме не една, не две, а три крачки назад, само и само държавата да се стабилизира, твърди Борисов.

Според лидера на ГЕРБ миграционният проблем може да бъде спрян само със съдействието на Турция. По думите му в последните месеци България се е превърнала в основен дом на трафикантите. „Затова загубихме уважението на много страни в Европа. Преди години нулева миграция при ГЕРБ и при мен, сега виждате какъв хаос. Всеки ден полицаи задържат каналджии“, каза Борисов.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.