Сега четете
Бойко Борисов: Спестяванията са ми от заплатата

Бойко Борисов: Спестяванията са ми от заплатата

Имам заплата и това е, което имам като спестявания. Пет пъти са ме проверявали от Орешарски досега. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в предаването „120 минути” в отговор на въпрос какви са неговите спестявания.

„Ако е живот и здраве, на пролет ще си санирам къщата, защото толкова санирахме, ама моята не е санирана, духа много, така че…Тя е еднофамилна, ще си платя, ще си я санирам, защото като гледам колко хубаво става на другите, искам и моята да си я направя“.

По данни на Сметната палата, публикувани през юни 2016 г., Бойко Борисов е с най-малко спестявания от всички членове на бившия кабинет – той има 29 300 лв. от заплата.

Според информацията бившият вицепремиер и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова има спестени 35 4000 лв. от заплата, предходни спестявания и наем. Бившият финансов министър Владислав Горанов има 74 474 лв., а жена му от заплата е спестила 11 101 лв. Бившият военен министър Николай Ненчев има 25 949 лв..

Вижте и

Бившата министърка на правосъдието Екатерина Захариева е един от най-имотните министри – с имот в съседна Гърци, три апартамента, къща с двор в София и магазин в Пазарджик.

Бившият министър на туризма Николина Ангелкова през 2015 г. е купила апартамент с гараж за 210 000 лв., придобити от спестявания.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.