Сега четете
Бойко Борисов: Радев ще е слуга и на Русия, и на САЩ
Тъмно Светло

Бойко Борисов: Радев ще е слуга и на Русия, и на САЩ

boiko-borissovМинистър-председателят и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов говори за президентските избори и кандидатът на неговата партия г-жа Цецка Цачева в студиото на „Здравей, България“ по NOVA.

Той е категоричен, че Цачева е по-добрият кандидат за президент отколкото подкрепеният от БСП ген. Румен Радев. „Грешката за този резултат е моя, а не на г-жа Цачева. Тя е най-подготвена”, заяви премиерът  и отчете, че

грешката не е в кандидата, а в предизборната кампания.

 

От ГЕРБ (и не само) редовно атакуват Радев, че е проруски кандидат, както писаха и някои чужди издания, но тази сутрин Борисов промени мнението си и заяви: „Той ще е слуга на двама господари. И на Русия, и на САЩ“.

Премиерът коментира и снощният телевизионен дебат между Цачева и Радев преди балотажа. „Искам да поздравя г-жа Цачева и считам, че аз повече няма какво да ѝ кажа. Никой от ГЕРБ няма какво да ѝ каже. Тя вчера показа коя е. Според мен

във всяка една сфера тя беше много по-добра от г-н Радев, военният пенсионер”,

коментира Борисов.

Министър-председателят е категоричен и за друго – подава оставка, ако кандидатът на ГЕРБ не стане президент. „Това е вот на одобрение. Като не ни одобряват хората, ние нямаме право да управляваме”, заяви Борисов.

Вижте и

На въпрос защо обвързва парламентарните избори с президентските той смята, че „това е морал“. „Ако народът ни даде доверие, от понеделник ще работя с пълни сили. От вота за президент обаче зависи дали в понеделник ще има правителство или не.

Не плашим никого, предупредил съм. И предния път като подавах оставка бях предупредил„,

каза още премиерът.

„В България става модерно да искаш да си опозиция. На мен ми омръзна само аз да съм отговорен и като кажа какво ще се случи да реват“ „Ау, ГЕРБ плашат хората“. Аз съм длъжен да предупредя. Всички искат да намират кусур, а само аз и ГЕРБ да носим отговорност“, смята още Борисов.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.