Сега четете
Бойко Борисов лично ще води преговорния екип за коалиционно управление

Бойко Борисов лично ще води преговорния екип за коалиционно управление

бойко-борисов-96Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, заместникът му Цветан Цветанов, Томислав Дончев, Владислав Горанов и Делян Добрев са петимата в преговорния екип на партията, които ще водят разговорите за коалиционно управление. Днес е била обсъдена в детайли управленската програма и първите законодателни приоритети. Това съобщи пред журналисти Лиляна Павлова.

Превръщаме предизборната си програма в конкретна управленска със срокове по всяка една от темите и областите, даваме и отговорните институции, обясни тя. Това ще е и основата, върху която от първия си ден новото правителство да може веднага да започне да я изпълнява.

Паралелно юристите разработвали законодателните стъпки, сред които е антикорупционният закон, мажоритарният вот, облекчаване на административната тежест. Когато програмата бъде разработена, тази или идната седмица, ще бъде представена и на евентуалните партньори.
Владислав Горанов беше категоричен, че правителство без премиер Бойко Борисов не може да има.
Той се надява новият кабинет да е готов най-късно в края на този месец. До края на седмицата или в началото на следващата ще се събере парламентарната група, в която ще бъдат обсъдени приоритетите. По думите на Горанов предизборната програма трябва да стане управленска максимално бързо, тъй като в 44-то НС ще има силна опозиция, особено в лицето на левицата.

Ще говорим с всички освен с БСП, посочи той. Диалог бил невъзможен и с ДПС, защото те никога не са били потенциални партньори на ГЕРБ. Така на практика разговори ще се водят с „Обединените патриоти“ и „Воля“. Екстремен вариант бил кабинет на малцинството, но той трудно щял да събира подкрепа. Управленският мандат ще е четиригодишен, уверен е Горанов.

Претенцията на Валери Симеонов за кабинет, в който Борисов няма да е премиер, Владислав Горанов определи по-скоро като социален експеримент за вдигане на цената на по-малкия партньор. Ако Валери Симеонов не иска да участва и да е новият Радан Кънев, е негово право, коментира той.

Вижте и

Горанов обаче уточни, че конфликт с патриотите няма, а става въпрос за дисбаланс на възможностите. Той не изключи и разминаване по въпроса за мажоритарния вот. Владислав Горанов обясни още, че на конгреса в Малта не са поставяли на дебат подкрепата на националистически формации за управлението.

Източник: БТА

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.