Сега четете
Бойко Борисов: Изказването на Радев е вероломно нападение срещу правителството
Тъмно Светло

Бойко Борисов: Изказването на Радев е вероломно нападение срещу правителството

bborisovВероломни нападения срещу правителството без абсолютно никакъв повод. С тези думи премиерът Бойко Борисов отговори на президента Румен Радев на брифинг преди заминаването си за Мюнхен, предаде репортер на БГНЕС. Не може вчера, когато се разтресе държавата, че искат да върнат Народния съд, да не каже една дума по темата.

Президентът е длъжен да защити и едната и другата страна, каза премиерът Бойко Борисов на брифинг преди заминаването си за Мюнхен в отговор на казаното от президента Румен Радев. Скандалът между „Дондуков” 1 и „Дондуков” 2 се развихри след интервю на Бойко Борисов пред бТВ в сряда, в което премиерът направи сериозни забележки за синхрона между двете институции и посочи началника на президентския кабинет Иво Христов като основен виновник за напрежението между тях. От своя страна президентът Радев отвърна, че възприема като груба манипулация споменаването в едно изречение на хора от неговата администрация с името на депутата Делян Пеевски.

Аз внимателно прегледах всичко, което съм говорим и не съм обидил президента Радев или президентската институция и не съм му направил каквато и да е квалификация, заяви Борисов. Аз си позволих да направя коментар, защото на много от големите телевизии не се знае собственикът, обясни Борисов думите си. Доста обвинения се посипаха и започвам с Делян Пеевски – депутат от опозицията.

За тези, които са забравили и подаръка на ДПС, всички гласове на ДПС отидоха за Румен Радев на президентските избори, заяви Бойко Борисов. Ако президентът Радев има каквито и да е данни за мой бизнес, за нещо общо, което да съм направил с Делян Пеевски, да сезира веднага прокуратурата, заяви още Борисов. Ние сме единствената партия, която никога не е правила коалиции и не е получавала подкрепата на ДПС. Това са факти, а не клевета. Моля го, с тази информация, която има, с тези разработки, с които разполага, да сезира незабавно прокуратурата. Аз мога да задам контра въпроси в същия стил и те няма да са нелогични – колко струва кампанията за президент?, продължи Борисов.

Вижте и

 

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.