Сега четете
Бившият депутат от „Има такъв народ“ (ИТН) Любомир Каримански е поредното знаково лице, което обяви, че се оттегля от партията.

Бившият депутат от „Има такъв народ“ (ИТН) Любомир Каримански е поредното знаково лице, което обяви, че се оттегля от партията.

Бившият депутат от „Има такъв народ“ (ИТН) Любомир Каримански е поредното знаково лице, което обяви, че се оттегля от партията. Пред „Нова телевизия“ той коментира, че е изпълнил ангажиментите си към ИТН, като подчерта, че не е бил член на партията, а е бил избран от гражданската квота. Финансистът дори намекна, че най-вероятно повече няма да се занимава с политика. В четвъртък стана ясно, че и бившият председател на парламента от квотата на ИТН – Ива Митева, напуска партията.

Каримански бе кандидат на ИТН за шеф на БНБ, но в крайна сметка не беше избран. След като не успя да влезе в сегашното Народно събрание, той бе назначен за съветник на служебния финансов министър Росица Велкова.

В качеството си на такъв днес той заяви, че се обмисля увеличаване на минималната работна заплата.

„Ние продължаваме мерките, които са в актуализацията на Бюджет 2022 г. Ако кажем, че замразяваме, с Бюджет 2022 г. бяха предвидени редица други допълнителни мерки, които да важат от 2023 г. Ние ще ги приложим и тях. Например една от мерките беше да вдигнем прага за ДДС“, заяви Каримански. Той потвърди, че би било нарушение, ако служебният кабинет предложи бюджет за следващата година.

Вижте и

Източник СЕГА

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.