Сега четете
Ахмед Доган: Няма кой да управлява, ако вотът мине

Ахмед Доган: Няма кой да управлява, ако вотът мине

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган събра партията в сараите си в столичния квартал „Бояна“ на традиционната празнична вечеря по случай предстоящите празници.В речта си, която държи ежегодно и беше публукувана в социалната мрежа „Фейсбук“, Доган заяви, че според него „няма такава политическа сила от опозицията, която може да поеме отговорността за управление на страната към днешна дата“.

Той каза това по повод вота на недоверие, който готвят БСП и ДПС срещу кабинета Борисов“ 3.
Симеонов бесен: ГЕРБ и ДПС ни извъртяха

Цветанов: ГЕРБ няма да управлява с ДПС

„Доколкото разбирам този вот на недоверие няма за цел да свали правителството, а само да го коригира и насърчи към позитивни дела. Добре, този акт може да се изтълкува и като рутинна демократична процедура. Но ако вотът на недоверие мине, какво правим?“, попита почетният председател на Движението.

„Ако целта е „стани да седна“, не си заслужава усилието да подложим на изпитание общия ни дом.
Защото, първо, че тотално ще се изпортим, може някак да се преглътне. По-важното е друго: това правителство няма да има по-дълъг живот от няколко месеца“, прогнозира Доган и подчерта, че „ дълг на гражданското общество и на всички политически сили е да гарантират сигурността и стабилността на държавата“.

Като най-голяма грешка на настоящото правителство почетният председател на ДПС посочи участието на Патриотите в управлението: „Всеки от нас е наясно, че всяко управление си има проблеми, унаследени от предишни правителства или създадени от актуално управляващите.

Големият проблем на правителството на Борисов е коалиционната му политика и по-конкретно включването на отявлени националисти в кабинета.

Обединените патриоти имаха шанса да покажат и докажат консолидирана социална отговорност към националните интереси в контестта на общоевропейските политики. Но тъкмо такава значима цел не се постига с Езика на омразата и агресията, с Език, който възпроизвежда разделение и противопоставяне!“. Той беше категоричен: „Езикът на омразата и агресията разделят и противопоставят обществото и нацията. Поставят се под въпрос сигурността и стабилността на Държавата“.

Вижте и

Вижте цялата реч на Ахмед Доган:

Речта по това време на годината на Ахмед Доган се следи с особен интерес най-вече от две години насам. През 2015 г., навръх Бъдни вечер, когато Лютви Местан (тогава лидер на Движението) беше изключен от ДПС.
Начало на събитията даде речта на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган (виж пълния текст), в която отправи остри критики към Местан заради декларацията на движението, защитаваща Турция в конфликта ѝ с Русия по повод сваления самолет Су-24. Последваха критики за това, че Местан е предал българските национални интереси, както и в ислямизъм, а самият той трябваше да се „крие“ със семейството си в посолството на Турция.

Бившия лидер последваха тримата депутати Шабанали Мехмед, Айдоан Али и Хюсеин Хафъзов. Те обявиха, че си тръгват от движението и стават „независими“. Малко след това към тях се присъедини и областният лидер на ДПС през последните 20 години в Кърджали Бахри Юмер – знакова фигура в ДПС и един от съоснователите му. Разгневен, той произнесе фразата: „Не може да си седиш в Сарая и да режеш глави“, визирайки почетния председател на партията Ахмед Доган. Към тях се присъединиха и депутатът от ДПС и бивш министър на спорта в кабинета на Пламен Орешарски – Мариана Георгиева, както и Венцислав Каймаканов.

Съдбата на Лютви Местан беше решена не на редовно заседание на ДПС,а в Сараите на Ахмед Доган, където се събраха 70% от членовете на Централния съвет. Доган пък обяви, че „такава ще бъде съдбата на всеки, който се изправя срещу националните интереси на България“.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.