Сега четете
Американското правителство се разграничи от посещението на Гешев

Американското правителство се разграничи от посещението на Гешев

Американското правителство и посолството на САЩ в София се разграничиха от визитата на главния прокурор Иван Гешев, часове след като стана ясно, че той ще е във Вашингтон за т.нар. Молитвена закуска.

„Американското правителство не участва в организацията на това посещение“, обявиха от американското посолство на въпрос на „Сега“ дали правителството на САЩ е поканило главния прокурор Иван Гешев на молитвената закуска. На въпрос дали националната молитвена закуска е правителствено събитие от дипломатическата мисия отговориха: „Въпреки че много представители на правителството на САЩ от различни партии и звена на управление посещават Националната молитвена закуска, тя не е организирана от правителството на Съединените щати“.

Гешев отива в САЩ на посещение по покана на двама конгресмени, бе обявено по-рано.  Той ще присъства на 71-ата годишна Национална молитвена закуска, давана от президента Джо Байдън. Събитието се провежда всеки първи четвъртък на февруари, т.е. тази година ще е на 2 февруари. На закуската присъстват общественици и публични фигури от повече от 100 държави, които споделят общи морални и духовни ценности. Освен в молитвената закуска, главният прокурор ще участва и във форум по сигурността и в дискусии, посветени на борбата срещу езика на омразата.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.