Сега четете
Александър Симов: Битката на БСП е смислена и ще я доведем до успешен край

Александър Симов: Битката на БСП е смислена и ще я доведем до успешен край

Репортер по темата: Тодор Стефанов, Любословие.БГ

От 4 години насам БСП е единствената политическа сила, която последователно, трайно, със серия от позиции води битката за свободата за словото в България. Ние сме единствената партия в парламента, която отново и отново е поставяла темата за позорното 111-то място, на което се намира България в класацията за свобода на словото.”

Това заяви говорителят на ПГ на „БСП за България“ Александър Симов на 50-ия Конгрес на БСП, предаде репортер на Любословие.БГ.

Той припомни, че ГЕРБ и техните присъдружни партии постоянно отричат тази класация, а придворните им медии изпадат в ярост, когато стане дума за нея, но всеки журналист и всеки потребител на медии знае за какво говорят от левицата.

През годините БСП не остави нито един проблем със свободата със словото без да изразим позиция, а заради нас в този парламент имаше дебат за свободата на словото. Факт е, че единствено и само БСП последователно, отново и отново заставаше в защита на свободната българска журналистика. Тук говорим за позицията ни, когато свалиха предаването на преждевременно отишлия си Милен Цветков и за спрения сигнал на БНР, и за всички случаи, когато медиите са били тъпкани пред очите на всички”, уточни Симов. Т

ой допълни, че точно това го кара да се чувства горд, че е част от парламентарната група на БСП.

Народният представител коментира, че битката за свобода на словото е голямата битка за различна България, защото медиите са основен показател за това колко е зле държавата ни днес:

Вижте и

Искаме друга медийна среда, искаме свобода на словото, която може да удовлетворява всички хора и най-важното- искаме да се преборим с точно този аспект от диктаторския режим на Бойко Борисов и на мутрите, които са овладели всичко.”

Той допълни, че през последните 4 години срещу БСП е бил направен опит да се внуши, че партията се разпада и че БСП всеки един момент ще се разцепи.

Е, не стана така. И не стана така именно заради нашите непоколебими позиции и битки и в парламента, и навън. Нашата битка бе смислена и ще я доведем докрай”, завърши Александър Симов.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.