Сега четете
Александър Маринов: Само преосмисленото поведение може да спаси БСП

Александър Маринов: Само преосмисленото поведение може да спаси БСП

128330183144380БСП е изправена пред реалната възможност да престане да съществува като значим политически субект и постепенно да отмре. Това не е внезапно събитие, а съвсем логична последователност от политически стъпки, които обезсмислиха съществуването на партия като БСП. Тя е с лява фразеология и свръхдясна политика.

Това заяви за предаването „Конструкция“ политологът доц. Александър Маринов. Според него, партията има шанс да оцелее, ако радикално преосмисли поведението си и последват и сериозни персонални промени. Той направи анализа си ден след като лявото крило в БСП призова за промяна в партийната политика. Маринов, който е бивш председател на софийското крило на БСП разкритикува партията и за непоследователната ѝ политика по отношение на НАТО и ЕС:

Трябва да сме слепи и глухи, за да не видим, че светът се променя и се появяват съвсем нови явления, в това число и съвсем нова политика, съвсем нови практики се появяват. Говоря и за СИРИЗА в Гърция, и за ПОДЕМОС в Испания, в цяла Латинска Америка и т.н.  Тоест БСП крета по един начин, който държи на етикетите, а не държи на същността. Проблемът на лявото крило е, че то използва някакви словесни призиви, а практически никой от тях не си е „заложил“ позицията, авторитета и да каже: „след като водим такава дясна политика, аз напускам това ръководство или дори тази партия“.

Настоящата система на издръжка на партиите е възмутителна, заяви Маринов в отговор на слушателски въпрос. Това е най-скъпо платената система в Европа от гледна точка на заплащане на глас, допълни той. Лошото е, че въпреки субсидиите партиите се финансират „и по другия начин“.

Вижте и

Според Маринов е необходимо да се появи съвременна автентична лява политическа сила.

Любословие по: http://bnr.bg/

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.