Сега четете
Ако президентът не е съгласен, няма да предлагаме служебния кабинет 3а редовен

Ако президентът не е съгласен, няма да предлагаме служебния кабинет 3а редовен

София. Ако президентът Румен Радев не е съгласен, БСП няма да предложи служебния кабинет за редовен. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в интервю за предаването „Лице в лице“ по 6ТВ
По думите й партията „така разбирала политиката“.

„Поставихме този въпрос, президентът и двата пъти каза, че служебният кабинет е експертен и той не може да бъде оставен в наследство за партии“, допълни Нинова.

„Изпълнението на този план зависи от две неща – от волята на президента и от съгласието на другите три партии, от които ще търсим мнозинство. Ние питахме президента, водихме разговори -така разбираме политиката. Отива се при президента открито и говорим, а не каним министри зад гърба му в офисите си“, каза още тя.

На въпрос дали бавенето на връщането на третия мандат е било поискано от президентството, за да бъде гласувана актуализацията на бюджета, Нинова отговори, че няма такова нещо.
„Борисов цели да няма средства за пенсии, за работещите, да има социално напрежение. Да няма средства за болниците, да има здравна криза, мигрантска криза и когато се случи колапса в държавата да каже „Нали видяхте“, смята Нинова.

Вижте и

По думите й отговорността за държавния бюджет ще носят депутатите в Народното събрание, които ще го гласуват.

Нинова не каза име за евентуален премиер в кабинет с техния мандат, защото искат първо да знаят дали ще имат мнозинство за гласуването му. Тя призова „Демократична България“ и „Има такъв народ“ публично да заявят, че няма да ги подкрепят, а „не в интервюта и не в кулоарите на парламента“.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.